Aan-/Afmelden lid MLK - Scouting Martin Luther King Kaatsheuvel

Lid worden

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn! Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van de Martin Luther King groep? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Vul dan je gegevens in op het inschrijfformulier. Dit inschrijfformulier kun je vragen bij de leiding van de groep. U kunt dit formulier samen met hen invullen of rustig thuis en daarna weer inleveren.

Informatie over het lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van scouting Martin Luther King kun je eerst 4 keer gratis komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na deze periode niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende:

- Je kunt maximaal 4 keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden. Word je geen lid, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.

- Het lidmaatschap gaat in vanaf de eerste volle maand en je betaalt contributie vanaf de eerste volle maand.

- Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent.

- Als je een keertje niet kunt, moet je je altijd afmelden bij de leiding.

- Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

-Op het moment dat je lid wordt accepteer je gelijk het huishoudelijk reglement van scouting Nederland. Dit huishoudelijk reglement kunt u hier lezen/downloaden.

Hoe oud ben jij?

Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken.

Bevers: 5-7 jaar

Welpen: 7-11 jaar

Scouts: 11-15 jaar

Explorers: 15-18 jaar

Roverscouts: 18-21 jaar

Bij scouting MLK hebben we ook nog 2 speciale groepen.

Blauwe Vogels 1: 8-14 jaar (met een sociale/verstandelijke beperking)

Blauwe Vogels 2: 14-23 jaar (met een sociale /verstandelijke beperking)

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van scouting Martin Luther King, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde. Als lid van Scouting...

beleef je uitdagende activiteiten!

ontmoet je nieuwe vrienden!

kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!

leer je je eigen grenzen ontdekken!

ontvang je een Scoutcard!

krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!

ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!

vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!

ontmoet je mensen uit andere culturen!

ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.

kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!

ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!

Meer weten over het lidmaatschap?

Kijk dan verder op deze site of neem contact op met de ledenadministratie.

Contributie

Ieder lid van de Martin Luther King betaalt evenveel contributie. Op dit moment is de contributie voor ieder lid € 14,50 per maand. Leden van de blauwe vogels 2 groep betalen €10,00. De reden hiervoor is dat deze groep maar 1 keer in de 2 weken een programma heeft. De contributie wordt per kwartaal automatisch geïnd. Als je pas lid zal de contributie de eerste keer door onze penningmeester zelf geïnd worden omdat dit in veel gevallen niet een kwartaal zal zijn. Over het algemeen heeft de leiding niets te maken met de contributie. Dit wordt allemaal geregeld door de penningmeester. Bij de penningmeester kun je terecht met al je vragen met betrekking tot de contributie. Nieuwe leden gaan pas contributie betalen vanaf de 2e maand (eerste maand (4 weken) gratis). Contributie kan pas worden stopgezet nadat is afgemeld bij de eigen leiding door het invullen van een afmeldformulier. De leiding zorgt dat dit formulier bij de ledenadministratie terecht komt.

Doe Pas

Scouting MLK is een vereniging die laagdrempelig wil blijven. Dat wil zeggen dat we de contributie zo lag mogelijk houden om ervoor te zorgen dat iedereen lid kan worden. Heeft u vanwege de privésituatie moeite met de maandelijkse verplichtingen? Dan kunt u bij de gemeente Loon op Zand informatie inwinnen over de Doe Pas. De Doe Pas is een persoonlijke pas waarbij u 50% korting krijgt op de contributie bij scouting MLK. De Doe Pas wordt uitggeven door de gemeente Loon op Zand, u kun via deze link een contactformulier invullen.

Kampgeld

De kampen staan financieel los van de contributie. Wel wordt er iedere maand 2 euro van de contributie gereserveerd voor het kampgeld. Hierdoor wordt er al gespaard voor het zomerkamp. In een brief zal het totale bedrag voor het zomerkamp gecommuniceerd worden. Van dit bedrag heeft men bij een volledig scoutingseizoen dan al 20 euro gespaard.

Wachtlijst

Soms kun je niet terecht bij een bepaalde speltak, omdat deze al vol is. Je komt dan op een wachtlijst en zodra er plek is, kun je lid worden van de groep. Als je niet meer in aanmerking komt voor je huidige leeftijdsgroep, dan schuif je automatisch op naar een oudere groep. Je komt dus zo snel als mogelijk aan de beurt. Vul wel het inschrijfformulier in zodat we alle gegevens al van je hebben als je weet dat je op de wachtlijst komt. De ledenadministratie kan dan snel met je contact opnemen.

za sept 23
Reserveri g Lise Beudel