Groepsactiviteiten - Scouting Martin Luther King Kaatsheuvel

Elk speltakteam organiseert voor haar eigen jeugdleden wekelijkse bijeenkomsten, weekenden en zomerkampen. Een aantal keren per jaar worden activiteiten georganiseerd voor de hele groep. Hieronder vind je een overzicht van onze vaste groepsactiviteiten.

• September Overvliegen: Tijdens een speciaal programma, vindt een ceremonie plaats, waarbij de leden die te oud zijn geworden voor hun speltak overvliegen naar een oudere speltak.

• Oktober Jamboree On The Air (JOTA) & Jamboree On The Internet (JOTI): Bij ons clubgebouw wordt een hoge toren gepionierd voor een zendmast. Onze jeugdleden communiceren met behulp van zendamateurs, zendapparatuur en internet met scouts over de hele wereld.

• Febr/Maart Carnaval: Vrijdagavond vieren we met z’n allen carnaval in de Bosvaert of elders. Hierbij mogen leden een vriendje of vriendinnetje in de leeftijd van hun speltak meenemen.

Elke vijf jaar bij een lustrumviering gaan we samen met de hele groep een weekend kamperen.

Verder kan worden vermeld dat er groepsactiviteiten worden georganiseerd door de Roverscouts of de Scouts Plus. Zo organiseerden de Scouts Plus in regelmatig een talentenjacht voor alle jeugdleden van onze groep.

Naast activiteiten voor de hele groep zijn er activiteiten die plaatsvinden op het niveau van speltakken of op regionaal niveau. Voorbeelden van activiteiten zijn: • Beverdoedag voor alle Bevers van onze regio • Sinterklaasviering van de welpen van onze groep • Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) van de Scouts • Explorers & Roverscoutsfeest

Voor deelname aan regioactiviteiten betaalt onze groep contributie. We vinden dat alle leden recht hebben om deel te nemen aan regioactiviteiten. Hierbij dienen de speltakteams samen te werken om ervoor te zorgen dat alle leden deel kunnen nemen.

vr nov 24 @19:00 - 08:00PM
weekend hathibaba