Vossen winnen RSW 2015 - Scouting Martin Luther King Kaatsheuvel

MLK info

Op 18 en 19 april waren de Regionale Scouting Wedstrijden voor regio de Langstraat weer gepland. Dit jaar zou een speciaal jaar moeten worden. Verschillende scoutsleiding stopt aan het einde van dit seizoen en de scouts wilde natuurlijjk laten zien dat zij veel geleerd hadden van de leiding. Dit jaar hadden we weer 6 patrouilles die de eer van scouting MLK mochten verdedigen en die gingen proberen de prestatie van vorig jaar, plaats 2, te evenaren of te verbeteren.

Het beloofde in ieders geval een leuk en mooi weekend te worden. Zaterdagochtend was het weer mooi en kwam iederen vol geode moed aan op het terrein de roeivijver in Drunen waar ieder jaar de RSW wordt gehouden. De patrouilles gingen zich aanmelden en konden daarna naar hun subkampstaf. Op het subkampstaf kregen ze hun terreintje toe gewezen en konden ze de materialen bij de eigen staf op gaan halen. Na de opening werden de handen uit de mouwen gestoken om het terrein op te gaan bouwen met een tent en de keuken. Natuurlijk moest het terrein ook aangekleed worden. Hier konden we al zien dat iedereen fanatiek bezig was om een goede prestatie neer te zetten. Na de openingn van het themateam was het tijd voor de middagspelletjes die een groot deel van de uitslag bepalen. Deze spellen stonden allemaal in het teken van Ghana, dit is ook het landelijk thema en daar waren veel leuke spellen bij. Na de spelmiddag was het tij voor de maaltijd. Deze moest zelf gekookt worden en hier was veel variatie bij de verschillende groepen te bespeuren.

Na de maaltijd was er tijd om even uit te razen door middel van spelen die met het gehele subkamp gedaan werden. Als beloning stond er daarna een broodje frikandel en een glas fris klaar. Daarna zou iedereen naar bed moeten gaan maar of dat gebeurd is, is ons niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat op subkamp blauw de leiding nog gezellig onder begeleiding van gitaar liedjes heeft zitten zingen.

Op dag 2 van de wedstrijden staat de traditionele hike op het programma. Na het ontbijt kregen de patrouilleleiders uitleg over de verschillende routes en posten. Na het vertrek naar de verschillende startposten konden de groepen 3 uur hun best doen om zo snel mogelijk alle psoten te vinden en terug te keren naar het kampterrein. Op het kampterrein kon men weer lunchen en de laatste opdracht voor de uitslag gaan doen, het opruimen van het eigen terreintje. nog even de patrouilles moed ingesproken en daarna kon het wachten op de uitslag beginnen.

De uitslag kwam na het optreden van het themateam. Wat de uitslag ok zou zijn, de leiding was tevreden. Iedere patrouille had zijn of haar best gedaan en iedereen had veel plezier gehad en dat is het belangrijkste! Er deden 31 patrouilles mee uit de regio. Onze verwacthingen werden ruimschoots voldaan. Met plaats 23, 18, 15, 14 waren we al blij maar toen stonden er bij de beste 10 nog steeds 2 patrouilles van ons. Even later bij de beste 5 nog steeds 2 patrouiles van MLK en bij de beste 3 nog steeds 2x een patrouille!!!! Dit werd spannend, welk e plaatsen zouden het worden. Dit hadden we niet verwacht.... De spanning werd opgebouwd omdat de eerste 2 groepen naar de landelijke wedstrijden mogen. Het was ongemeen spannend dit jaar vertelde de voorzitter van de RSW. Helaas voor MLK viel er 1 groep af op plaats 3 de Dolfijnen. Zij kwamen 0,4 punten te kort voor de 2e plaats. Dat betekende dat de vossen in ieders geval naar de LSW mochten. Maar het hoge woord kwam er snel uit Het bleek dat de Vossen de RSW hadden gewonnen!!!!!!! Ook hier zat er maar een minimaal verschil van 1 punt tussen plaats 1 en 2.

De leiding is supertrots op ALLE patrouilles en wensen de vossen veel succes op de LSW in Baarn!!

za apr 21 @08:00 - 05:00PM
zo apr 22 @08:00 - 05:00PM