MLK info - Scouting Martin Luther King Kaatsheuvel

MLK info

Mooi weekend voor de scouts op de RSW 2017

Op 13 en 14 mei was het weer tijd voor de scouts om de strijd aan te gaan met de groepen uit onze regio de Langstraat om te bepalen wie de beste patrouille was. Dit weekend staat altijd in een thema en voor dit jaar was het thema superhelden. 4 Subkampen hadden hun eigen superheld en de patrouilles moesten vanuit hun terreintje  2 dagen lang laten zien wie de scoutingtechnieken het beste beheerste en het meest creatief was met de opdrachten.

2 Dagen lang is er strijd geleverd door 4 patrouilles van onze vereniging samen met 26 andere patrouilles. 30 Teams streden voor de titel en 2 plaatsen op de Landelijke Scouting Wedstrijden in Baarn tijdens het pinksterweekend. Met prima weer onderbroken door 2 regenbuien hadden we niet te klagen en kon op zondagmiddag de uitslag bekend gemaakt worden.

Na de gebruikeleijke officiële plichtplegingen door de organisatie en het regiobestuur begon het aftellen van plaats 30 naar plaats 1. Het duurde dan ook behoorlijk lang voordat er een patrouille van MLK genoemd werd. Op plaats 18 kwamen de Vossen, op plaats 12 de Valken. Toen werd het tijd voor de top tien.... Bij de eerste 5 waren onze laatste 2 patrouilles nog steeds in de race toen even later nummer 4 en 5 genoemd waren stonden de Leeuwen en de Dolfijnen nog steeds samen met een patrouille van scouting Drunen. Dit betekende in ieders geval dat er één patrouille van ons naar de LSW mocht... De spanning werd opgebouwd en toen kwam de bekendmaking van plaats 3, helaas voor scouting Drunen werden zij genoemd en dat betekende dat MLK met 2 patrouilles naar de LSW mocht gaan. Op plaats 2 kwamen de Dolfijnen en op plaats 1 de Leeuwen!!!!!

Alle patrouilles van harte gefeliciteerd met de behaalde plaatsen. Jullie hebben MLK weer prima vertegenwoordigd tijdens de RSW op alle manieren. Leeuwen en Dolfijnen veel succes op de LSW en we zullen jullie op alle manieren gaan volgen.

Op deze pagina kunt u de fotos downloaden en de uitslagen bekijken.

Welkom bij scouting MLK

Wie zijn wij?

Scouting is in Nederland de grootste jeugd- en jongerenorganisatie. Scouting biedt een leuke en spannende vrijetijdsbesteding en voor ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en uitdagende activiteiten voor jongeren. In Kaatsheuvel is er al bijna 50 jaar een Scoutinggroep. Op deze pagina’s maak je kennis met de Martin Luther King groep. Van hoe het begon in 1969 tot de huidige gang van zaken in de vereniging. Benieuwd naar wat Scouting nu precies is? Ook dat lees je hier!

Lees meer: Welkom bij scouting MLK

MLK bedankt stemmers

Afgelopen vrijdagavond heeft de heer Rob Martens namens Rabobank de Langstraat de cheque uitgereikt van de Rabobank spek de clubkas actie. Voorzitter Hans Luijben en materiaalmeester Paul Heuer hebben namens onze groep de cheque in ontvangst genomen.

Dit jaar zijn er door de leden van de Rabobank die ons een warm hart toe dragen 221 stemmen uitgebracht. Dit levert scouting MLK een bedrag op van 792,52 euro! Dit is een heel mooi bedrag waar we veel mensen dankbaar voor zijn. Met dit bedrag kunnen we de leden een mooi spelaanbod bieden.

We willen iedereen hartelijk bedanken die op onze vereniging heeft gestemd!

Heel mooi bedrag bij de Albert Heijn spaaractie voor scouting MLK

De Albert Heijn Verenigingsspaaractie was vorige week afgelopen. Tot en met vandaag hebben we moeten wachten op de uitslag en welk geldbedrag er door iedereen bij elkaar gespaard is. In het begin van de week kwam het eerste filmpje en vandaag, bij het laatste filmpje zat onze vereniging.

Met het zeer mooie bedrag van 953,39 euro hebben we veel steun gekregen van alle mensen die ons een warm hart toedragen. Hieronder ziet u het filmpje waarin het bedrag bekend gemaakt wordt.

Na het mooie geldbedrag van de Rabobank spek je clubkas actie komt dit bedrag ook weer zeeer goed terecht bij onze vereniging.

Iedereen hartelijk dank voor het sparen bij de Albert Heijn spaaractie.

Jamboree in the woods!

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 oktober 2016 was het weer JOTA-JOTI tijd! Dit betekend voor onze groep weer een weekend vol met communicatie. Samen met zendamateurs via de ether en met behulp van computers via internet proberen we contact te leggen met scoutinggroepen over de hele wereld.

Normaal gesproken doen we dit vanuit ons eigen clubgebouw de Bosvaert. Hier worden door verschillende mensen uit de groep volgens traditie een houten toren gepionierd met een antenne voor de zendamateurs. Onze scouts 1 groep ging dit jaar echter op een andere toer. Zij gingen naar ons terrein op het Blauwe Meer en pionierde daar een eigen mast met een antenne om vandaar uit zelf verbinding te zoeken met groepen uit de buurt. Met een 27Mc antenne en bakkie zijn ze op stap gegaan en vanaf het blauwe meer zijn er zowel met ons clubgebouw als met de scoutinggroep in Loon op Zand verbindingen gemaakt. Ook met andere mensen is nog contact geweest.

Er is niet alleen via de ether gezonden bij het Blauwe Meer mnaar ook op andere manieren gecommuniceerd. Hier werden onder andere seinvlaggen en met morse codes boodschappen overgebracht. Later werd er op de Bosvaert gegeten en op de gebruikelijke manier aan de JOTA deel genomen. Tot 21 uur zaten de scouts achter de zenders en bij de computers om vanuit de Bosvaert hun verbindingen te maken.

vr nov 24 @19:00 - 08:00PM
weekend hathibaba